แบบนี้ก็ได้หรอ ? ... มนุษย์ป้าเก็บมือถือสาวท้อง 3 เดือนได้ เรียกเงิน 5 พันบาท ถึงจะยอมคืนโทรศัพท์ให้ ... อ้าง "ตนเป็นคนเก็บได้ จะเรียกเงินค่าไถ่เท่าไรก็ได้ โทรศัพท์เครื่องตั้งหลายหมื่น ขอเงินแค่ 5 พันเอง" ตร.สภ.เมืองพัทยา จ.ชลบุรี รับแจ้งจาก น.ส.หนึ่งฤทัย นากา ว่า มีคนเก็บมือถือของตนได้แต่ไม่ยอมคืน พร้อมทั้งเรียกเงินค่าไถ่ 5,000 บาท ตร.จึงเดินทางไปที่บาร์แห่งหนึ่ง ภายในซอยนิวพลาซ่าตัดบัวขาว เมื่อไปถึงพบกับ น.ส.สายฝน มูลจันทร์ อายุ 45 ปี กำลังโวยวายว่า "ตนไม่ได้ขโมย เก็บได้ จะเรียกค่าไถ่เท่าไหร่ก็ได้ ตนเรียกแค่ 5,000 บาท โทรศัพท์ราคากว่า 30,000 บาท เก็บได้ก็อยากได้ค่าไถ่" โดย น.ส.สายฝน ยังอ้างว่า ตนมีเพื่อนเป็นตำรวจ และยืนยันว่า จะไม่ยอมคืนโทรศัพท์ให้ต้องไปตกลงกันที่โรงพักเท่านั้น จากการสอบถาม น.ส.หนึ่งฤทัย (ผู้เสียหาย) ซึ่งกำลังตั้งครรภ์ 3 เดือน เล่าว่า ลืมโทรศัพท์ไอโฟน 7 พลัส ไว้ที่ร้านสะดวกซื้อ จากนั้นผู้ที่เก็บมือถือของตนได้ก็โทรมาที่เบอร์ของน้องสาว แล้วแจ้งว่า "เก็บมือถือได้ แต่ต้องแลกกับเงิน 5 พันบาท ตนจึงต่อรองจะให้เงิน 1 พันบาท แต่ น.ส.สายฝน ไม่ยอม " จึงต้องขอความช่วยเหลือจาก ตร.

Posted by เรื่องเด่นเย็นนี้ ช่อง3 on Thursday, 6 April 2017

A woman from Pattaya, who found an iPhone on a 7/11 counter refused to return the device to its rightful owner unless she received 5000 baht for “looking after it”.

The owner offered 1000 baht but this was refused with the result being, the police being called.

The owner of the phone, who is three months pregnant, said her sister received a call from Saifon Moonchan, 45, saying she had found her iPhone but demanded 5000 baht for its return.

The Owner of The Phone

When police arrived at Soi New Plaza, the finder claimed she was within her rights to demand the cash reward for finding and looking after the woman’s phone.

She insisted that the iPhone 7 plus was easily worth 30,000 baht and that her asking for 5000 baht was a bargain!

It is unclear how the matter was resolved but hopefully the police returned the phone to the owner free of charge.

Do you know the woman who lost her phone? Let us know if she got it back OK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.